Matomo-statistikvy i Klockaren

Du kan hitta en vy med statistik i Klockarens uppdatering. Klockaren-redaktörer kan granska besöksstatistik för sin webbplats genom att logga in i Klockarens uppdatering och behöver alltså inte logga in separat i Matomo-kontot.

I den vänstra Klockaren-menyn finns en rubrik som heter Statistik. Där öppnar du statistikvyn.

Matomo
Statistikvy i Klockaren. Bekanta dig gärna med den.

En standardvy med statistik

Standardvyn med statistik för Klockaren-församlingarna är den samma för alla. Den betonar rapporter som är viktiga för församlingarna. Vyn är interaktiv och du kan ändra vyn genom att klicka runt. För tillfället ändras vyn då för alla församlingar, så vi ber dig återställa den till standardinställningarna.

Om du märker att något saknas i vyn eller om den skulle vara bättre på annat sätt, ber vi dig att skicka oss respons. Vi kan ändra vyn eller lägga till nya vyer istället.

Mer information om användningen av Matomo finns i Youtube-videonÖppna länk i ny flik. Videon är på engelska, men du kan aktivera textning på svenska genom inställningarna under kugghjulet.

Genom att flytta muspekaren över en enskild rapport visas fyra pilar. Genom att klicka på dem kan du se hela rapporten.

Du kan skapa egna rapporter med inloggningsrättigheter i Matomo

Om församlingen vill granska besöksstatistiken mer ingående eller skapa egna rapporter kan du begära åtkomst till Matomo-kontot av Klockaren-stödetÖppna länk i ny flik. Meddela stödet namnet på en person från församlingen eller samfälligheten som blir huvudanvändare för Matomo-kontot. Huvudanvändaren ansvarar för hanteringen och ger  åtkomsträttigheter vidare inom den egna arbetsgemenskapen.

Google Analytics

Google Analytics nuvarande version upphörde globalt i juli 2023. Vi tar bort uppföljningskoderna från församlingarnas sidor.