Övrigt gemensamt innehåll

Gemensamt innehåll

Det gemensamma innehållet hittar du under molnknappen i en textportlett.

Earth hour - släck lampor och tänd ett hopp

Världsnaturfonden WWF:s årliga, globala miljöevenemang Earth Hour firas igen lördag 23.3.2024 kl. 20.30-21.30. Då släcks ljusen runtom i världen under en timmes tid som en ljussignal för klimatet och naturen.

Earth Hour fick sin början år 2007 i Sydney i Australien där två miljoner människor släckte lamporna för att få beslutsfattarna i landet att uppmärksamma klimatproblemen. I Australien har klimatförändringen märkts tydligt, landet har bland annat lidit av svår torka.

Sedan dess har Earth Hour vuxit och har kommit att bli ett världsomfattande miljöevenemang. WWF vill inspirera människor att konsumera och leva så att det inte belastar klimatet. Ju fler människor som deltar i Earth Hour, desto starkare blir signalen, menar WWF. Man vill engagera världens ledare och sätta press på dem att fatta beslut som gör det lättare för människor att leva klimatvänligt.

Earth Hour sker över hela världen, anpassat till respektive tidszon. Earth Hour hålls till exempel en timme tidigare i Finland än i Sverige.

I Finland har man deltagit i Earth Hour sedan år 2009. 

Till vilken församling hör jag?
 

To which parish do I belong?

Gemensamma länkar

Gemensamma länkar hittar du i en länklista.