Nyheter

Här skriver vi om sånt som är nytt i Klockaren.

Till nyhetslistan

Uppdateringsstopp: ny versionen av Klockaren efter påsk

Klockarens tekniska plattform, Liferay, kommer att uppgraderas till en ny version före påsk. Uppgraderingen är nödvändig eftersom stödet för den nuvarande versionen närmar sig sitt slut. Vecka 10 och 14 ska webbplatser i Klockaren inte uppdateras.

Klockarens tekniska plattform, Liferay, kommer att uppgraderas till en ny version. Uppgraderingen är nödvändig eftersom stödet för den nuvarande versionen närmar sig sitt slut. Under uppdateringsstoppen är det inte tillåtet att uppdatera webbplatser i Klockaren.

  • Under migreringen är det inte tillåtet att uppdatera webbplatser i Klockaren. Om uppdateringar görs trots förbudet kommer de inte att synas på webbplatsen följande vecka. Dessutom stör uppdateringar utvecklarnas arbete.
  • Under uppdateringsstoppet kommer evenemang från Katrina och Prime inte heller att överföras till Klockaren. Sådana uppdateringar måste göras före eller efter uppdateringsstoppet.
  • I samband med uppgraderingen kommer vi att ta bort alla uppdateringsbehörigheter som inte har använts på ett halvår.
  • Klockarens blanketter stängs under uppdateringsstoppet. I praktiken syns de bara inte på webbplatsen då.

Under uppdateringsstoppet utförs städning i Klockaren. Senare blir det ett annat uppdateringsstopp. Då sker den egentliga uppdateringen. Det sker vecka 14.

Det första uppdateringsstoppet, vecka 10, är över.

Nyheten har uppdaterats 8.3.

 

Julia Lundell
Julia Lundell
Produktchef

Mitt stora intresse för tillfället är att rida och hästar.
Till familjen hör tre barn, en katt, en utflyttad dotter och ett barnbarn. 

7.2.2024 10.53